Over Bezoek aan de gerestaureerde Sint- Eligiuskerk te Zeveneken

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

15 okt
Lochristi - Sint-Eligiuskerk # 5063

Bezoek aan de gerestaureerde Sint- Eligiuskerk te Zeveneken

In het kader van de jaarlijkse "Week van de Geschiedenis" bezoeken we de gerestaureerde Sint- Eligiuskerk te Zeveneken met beklimming van de klokkentoren.

zondag 15 oktober 2023 om 15:00 uur

 In het kader van de "Week van de Geschiedenis" bezoeken we de gerestaureerde Sint- Eligiuskerk te Zeveneken met, voor diegenen die willen, een beklimming van de klokketoren. Twee gidsen, Ignace Van Driessche en Guy Morel, geven ons deskundige uitleg. Volgens Ignace wordt het een soort safaritocht in de kerk. We ontdekken niet alleen duiven of kerkuilen maar ook allerlei zoogdieren, reptielen en fantasiedieren. Door onze gidsen krijgen we een deskundige uitleg over de betekenis en de soms verdwenen symboliek van deze dierlijke aanwezigheid. Sommige dieren zijn goed zichtbaar, andere verborgen in de brand- en kazuifelkasten.

Na de rondleidingen wordt iedereen vergast op koffie of thee en taart. Deze activiteit is gratis.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief Gratis
Standaard Gratis

Info: Telefoonnummer of e-mailadres

Labels: Activiteit